Oppdag Vietnam

Tre grunner å utveksle til Vietnam:

1. En spennende og variert kultur som er en blanding mellom både lokale tradisjoner og kinesiske, franske og amerikanske påvirkninger.

2. Muligheten til å smake autentisk vietnamesisk mat som phơ og bánh mì.

3. Utforske det tropiske landskapet og muligheten til å besøke Vietnams mange oppføringer på UNESCOs verdensarvliste.

Oppdag Vietnam!

Vietnam betyr “Viet i Sør”, og er mest kjent for Phở , Vietnamesisk Kaffe og de tradisjonelle Áo Dài antrekkene. Det nasjonale mottoet til Vietnam er “Ðộc lập, tự do, hạnh phúc”, som betyr Selvstendighet, frihet, lykke. Vietnam ligger i den østre delen av den Indokinesiske peninsulaen og grenser til Kina i Nord, Laos og Kambodia i vest, og Øst-havet og Stillehavet i øst og sør. Landet er veldig tropisk og består også av mye fjell og bakker, samt kyst. Der tre-fjerdedeler av territoriet er fjell og bakker. Vietnam har også over 3000km kystlinje. Været i Vietnam varierer ettersom det ligger i både tropiske og tempererte soner. Det er mye sol, mye regn og høy luftfuktighet, med sterke monsunpåvirkninger. Vietnam er en av de landene med kraftisk økonomisk vekst de siste årene og er kjent for sine mange oppføringer på UNESCOs verdensarvliste, slik som Ha-Long bukta, My Son, Phong Nha-Ke Bang Nasjonalpark, og mange flere.

Fakta om Vietnam:

- Mer en 90 millioner innbyggere
- Veldig mye dyrkbart land, og det er rikelig med risåkere
- Vietnam er et av verdens største kaffeprodusenter
- Motorsykkel er et veldig vanlig kjøretøy, og ofte to stykk sitter på en motorsykkel.
- Nasjonalblomsten i Vietnam er lotusen
- Den viktigste ferien er Tết, kort for Tết Nguyên Đán, er feiringen av kinesisk nyttår. Feiringen er vanligvis i januar eller februar.

Skolen

Skolen i Vietnam begynner i 6-års alderen, og det er obligatorisk med skoleuniform. Som utvekslingselev kommer du til å bli plassert første eller andreåret på Vietnamesisk videregående. Skolene tilbyr mange forskjellige fag som blant annet matematikk, fysikk, kjemi, biologi, litteratur, historie, geografi, fremmedspråk, IT, gym, teknologi og mer.

YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for VG2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

Familie og kultur

Familie er veldig viktig i Vietnam, rundt 80% av familiene i Vietnam er store og mange generasjoner bor i samme huset og tar vare på hverandre. Som utvekslingselev kommer du til å bo hos en lokal vietnamesisk familie. De fleste av vertsfamiliene bor i eller rundt enten Hanoi eller Ho Chi Minh city. Hovedstaden er Hanoi som er i nord, mens den største byen, Ho Chi Minh City er i sør. Vietnamesere er vennlige og entusiastiske, og tar imot turister med åpne armer. De fleste Vietnamesere er ikke religiøse, men religioner som Katolsk kristendom og Buddhisme finnes.

Vietnamesisk mat er kjent for sine friske og aromatiske smaker, med en balanse mellom sur, sterk og kjølende, ferske og salte smaker. Mattradisjoner varierer også mellom nord og sør, som for eksempel I Nord-Vietnam er det regnet som uhøflig å drikke mens man spiser middag, og de foretrekker også mer salt mat enn i sør-Vietnam.

Vietnam tilbyr mange forskjellige programmer

I tillegg til vårt standard utvekslingsprogram til Vietnam er det også mulig å velge et tema som du vil lære mer om i løp av utvekslingsåret. De forskjellige du kan velge mellom er:

- Hotellvirksomhet, der du vil lære om turisme, resepsjonsarbeid og overnattingsvirksomhet.

- Vietnamesisk turisme, der du vil lære om vietnamesisk kultur, landskap og historie.

- Mat og kjøkkenledelse, der du vil lære om matsikkerhet, resturantledelse, og asiatisk og europeisk mat.

- Underholding og sportsledelse, der du vil lære om turistpsykologi, festivaler, sport og underholdning i turistindustrien.

Hvis du ønsker å velge noe annet en standard program kommer dette med en ekstra kostnad. Gjerne kontakt oss hvis du ønsker mer informasjon.