Dra på utveksling!

Søk for skoleåret 2025/26!

Du kan allerede søke på programmer som starter i begynnelsen av 2025, for eksempel Australia, New Zealand, Latin-Amerika og Japan!

Vi har Early Bird-tilbud for mer populære land for skoleåret 2025-2026; Australia, Belgia, Canada, Frankrike, Italia, Irland, Tyskland og USA. Søker du før 1. september og blir akseptert, får du en lavere pris.

hvilket land velger du?

Ved å reise på utveksling har du muligheten til å oppleve ditt livs eventyr! Du får muligheten til å bo i et annet land, lære deg et annet språk og få en unik forståelse for en annen kultur. Det er en annerledes måte å få flere venner, nye utfordringer og en helt ny opplevelse. Det er utallige grunner til at ungdommer ønsker å reise på utveksling. Her har vi samlet 5 gode grunner til at du bør ta sjansen på et annerledes år!

1. Lær deg et språk flytendeNår du går på skole i utlandet og bor hjemme hos en vertsfamilie, har du en unik mulighet til å lære deg språket i landet raskere og bedre enn på skolen hjemme. Språk læres best når man bruker det!

2. Få kunnskap ingen andre harDu lærer masse av utveksling som du ikke har mulighet til å lære på noen annen måte! Skolesystemet, undervisningen og fagene i andre land kan være ganske annerledes enn i Norge. I tillegg til å lære språket vil du få unik kunnskap en annen kultur.

3. Få nye venner

Mange tror at de mister vennene sine hjemme mens de er et år borte. Nei da, du får bare flere!

4. Få en familie tilAlle vertsfamilier er ulike, men de har én ting til felles: De ønsker at du skal bli deres nye familiemedlem. Mange YFUere holder kontakten med sin vertsfamilie lenge etter at de har kommet hjem.

5. Bli bedre kjent med deg selvDet du kanskje lærer mest om i løpet av et utvekslingsår, er deg selv. Du blir mer selvstendig, du får et annerledes perspektiv på verden og du lærer å takle motgang på en bedre måte.

Søk her

"Mulighetene til å bli kjent med folk fra andre land og å kunne gå på en skole med folk fra over 30 land har gjort forståelsen min av verden mye bedre"

Hvorfor YFU?

1. YFU forbereder deg før du reiser på utveksling. Vi mener at forberedelser er avgjørende for at du skal få et så godt år som mulig


2. Du bor i en lokal familie og vi har frivillige vertsfamilier. Det betyr at vi ikke betaler vertsfamilien din, de åpner hjemmet sitt fordi de har lyst til å bli kjent med deg!

3. Oppfølging. Alle elever får egen kontaktperson som følger dere opp jevnlig underveis i utvekslingsåret. YFU er også tilgjengelig hver dag hele året via nødtelefon, i tilfelle du trenger oss.

4. Samlinger. Det arrangeres flere samlinger i løpet av utvekslingsåret ditt, både før du drar, når du er ute, og når du har kommet hjem igjen. Disse er inkludert i programprisen.


5. Erfaring. YFU er en kunnskapsrik, engasjert og personlig utvekslingsorganisasjon med 70 års erfaring. Vi vet hva som skal til for at utvekslingsoppholdet ditt skal bli både trygt og spennende.

Hvordan er søknadsprosessen?

1. Søke. 

Ta kontakt med oss hvis du er interessert i å reise på utveksling. Sammen finner vi ut av hvilket land som kan passe for deg. Vet du allerede hvor du vil dra? Supert, da sender du bare inn et søknadsskjema!

2. Intervju og karakterutskrift. 

Intervjuene blir alltid utført av våre frivillige som er tidligere utvekslingselever. De kan også svare på eventuelle spørsmål du har om de ulike landene. Du kan levere vitnemål eller karakterutskrift til de frivillige på intervjuet eller sende det direkte til YFU via mail.

3. Aksept. 

Etter du har sendt søknadsskjema, har blitt intervjuet og sendt oss vitnemål eller karakterutskrift kan vi akseptere deg til landet du vil dra til!

Søk her

Kanskje du lurer på

Kan jeg sende inn søknad i dag selv om jeg ønsker å reise i skoleåret 2025 / 2026?

Gir lånekassen støtte kun hvis jeg reiser på VG2?

Hva er en typisk vertsfamilie?