Oppdag Ecuador

"Mountains, jungle, sea, islands, cities, people; Ecuador has it all! An adventurer’s paradise! Located on zero latitude, Ecuador has many faces."

Tre grunner til å reise til Ecuador:

1. Lær deg å danse salsa, bachata og reggaeton.

2. Opplev tre forskjellige klimasoner på én og samme dag.

3. Bli kjent med et hyggelig, åpent og fascinerende folk.

Ecuador kan by på både fantastiske strender og utfordrende fjellturer

Dette er landet hvor du kan oppleve tre forskjellige klimasoner på én og samme dag! Ecuatorianere er kjent for å være veldig hyggelige og åpne. Når du blir kjent med dem vil de kanskje lære deg å danse salsa eller bachata. Ecuador er et land med mye variasjon. Noen av elevene våre bor i fjellene, der temperaturen er over 20 grader på dagtid, men hvor den synker til halvparten på natten. Dialekten i fjellene oppfattes av mange som lettere å forstå. Den er tydeligere, og minner om den spanske dialekten i Mexico. Skoleåret i fjellregionene varer fra september til juli, mens det ved kysten varer fra mai til februar. Om du havner ved kysten, vil likevel oppholdet ditt følge det norske skoleåret. Ved kysten vil du også finne et mer tropisk klima og et kosthold som baserer seg mer på sjømat. Ecuatorianere som bor ved kysten er kjente for å være ekstra hyggelige og åpne.

SKOLEN

Som utvekslingselev med YFU går du på skole i vertslandet, følger vanlig undervisning og gjør lekser på lik linje med medelevene dine.  Det er viktig at du gjør det du kan for å lære deg språket raskt.


Skolen i Ecuador varer i totalt 13 år: 1 år i barnehage, 6 år på barneskole og 6 år på videregående. Som utvekslingselev havner du mest sannsynlig i 5 eller 6 klasse. Skoledagen varer fra kl 8 til 14. Du må velge mellom å spesialisere deg i enten samfunnsfag, matematikk eller biologi. Skoleuniform er obligatorisk på de fleste skoler. Ungdommer i Ecuador er flinke til å prioritere skolearbeidet. Dette vil du særlig merke på ukedagene. Men i helgene hygger de fleste seg med å danse, dra på kino eller spise sammen.

YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

FAMILIELIV

Familier er like forskjellige i Ecuador som i Norge. Storfamilien er viktig, og som utvekslingselev må du være motivert for å bli kjent med hele vertsfamilien din, ikke bare foreldre og søsken, men også tanter, onkler og søskenbarn. Ecuador er et mer klassedelt samfunn enn Norge og det er større forskjeller blant folk. De fleste av YFUs familier i Ecuador tilhører øvre middelklasse. Du kan oppleve å bo i en vertsfamilie som har både hushjelp og gartner, men dette er ikke alltid tilfelle. Familien er veldig viktig i Ecuador, som ellers i Latin-Amerika. Det er forventet at du tar aktivt del i familiens aktiviteter.

Som i andre steder i Latin Amerika, fotball er et tidsfordriv.

Ecuadorianere liker også forskjellige typer av volleyball. En interessant type er Ecuavolly, hvor de har tre spillere på hvert lag istedenfor seks, i tillegg til noen få regel forskjeller. Andre populære sport som spilles er blant annet paddle-ball og racketball. Den viktigste form for underholdning i Andes er de vanlige festivaler eller fiestas som eksisterer for å markere jordbruks- eller religiøs kalender. Disse festivalene vanligvis varer i en dag, hvor det blir mye musikk, dans, og forbruk av mye alkoholdige drikker som blant annet Chicha som er brygget fra mais. I de urbane områder drar mange Ecuadorianere til Penas i helgene for å oppleve spennende kvelder ute. Penas er utesteder som får frem de tradisjonelle verdiene som musikk og forestillinger. Det innebærer blant annet familieutflukt selv om forestillingene varer helt frem til tidlig om morgenen. Tenåringer og unge drar helst til utesteder eller disko som spiller amerikansk rock- og danse-musikk, men disse klubbene og utestedene finner man bare i de storbyene og urbane områdene.

F.A.Q. om Ecuador program

Blir jeg plassert på en privatskole?

Hvor blir jeg plassert i Ecuador?

Hvilken klasse blir jeg plassert i?

Når starter skoleåret?

Kan jeg besøke andre deler av Ecuador når jeg er på utveksling?