Oppdag Bulgaria

"Lær deg Bulgarsk og oppdage de vakre bergene, historiske plassene og de fine badeplassene"

Ta sjansen på å oppleve Bulgarias kultur fra innsiden

http:="" www.w3.org="" tr="" rec-html4...<="" a>"="">

Som utvekslingselev for YFU lærer du deg et nytt språk og får oppleve en ny kultur. Kulinariske tradisjoner er en av de beste måtene å bli kjent med et lands kultur, og hver eneste familie har sine tradisjoner og preferanser når det kommer til sine favorittretter. Det Bulgarske kjøkkenet er kjent for både kjøtt, grønnsaker, brød, yoghurt og sitt hjemmelagde godteri.

SKOlEn
Programmet du deltar i har pedagogisk prioritet og tilstedeværelse er obligatorisk gjennom utvekslingsåret.Skolen begynner i midten av September, og feriene starter til samme tid i hele landet. Som student på videregående velger du mange forskjellige fag; to eller tre fremmedspråk (bl.a engelsk, tysk, fransk, spansk, russisk eller italiensk), matematikk, naturfag, historie, geografi, filosofi osv. Man kan til og med velge sport, kunst og diverse musikkfag.


YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

FAMILIEN OG DET SOSIALE LIVET

Familier i Bulgaria er like ulike som familier i alle andre land. Dine vertsforeldre kommer til å være veldig begeistret over å få deg som nytt familiemedlem- samtidig som at alle andre i hjemmet har lyst til å gi deg en trivelig og uforglemmelig tid i deres familie. Det beste rådet YFU kan gi deg er å være aktiv og åpen når det kommer til å bli kjent med vertsfamilien. Delta i hverdagen deres, respekter deres vaner og delta i aktivitetene og arrangementene de organiserer. Husk at din vertsfamilie vil gi deg mye mer enn en boplass og mat, de åpner sitt hjem og sine hjerter for deg!

Du vil se både likhetene og forskjellene når kulturer møtes. Når du blir kjent med det nye landet, blir du også bedre kjent med deg selv. For eksempel vil du oppdage at bulgarere rister på hodet for "ja" og nikker for "nei". Vi i YFU ser på utvekslingsåret som en læringsopplevelse ikke bare i skolen, men også i din personlige utvikling.