Education Select

Med Education Select kan du skreddersy utvekslingsåret ditt til å passe dine ønsker

Nå kan du få velge hva som er viktig for deg. Enten det er sted å bo, skole, eller på bakgrunn av egne interesser. Det er mye du kan velge ut fra, og sammen kommer vi frem til det beste valget for deg slik at du får et uforglemmelig utvekslingsår. Vi har rådgivere som følger deg gjennom hele søknadsprosessen slik at du kan være trygg på at du får de fagene du ønsker. Education Select gir deg også muligheten til å gå IB-linje i USA, dersom du ønsker det.

Hvorfor er Education Select så spesielt?

Jo, fordi du har mulighet til å velge ut fra det som er viktig for deg. YFU kan gjennom vårt unike nettverk og samarbeid utforme det spesifikke utvekslingsåret du vil ha.

MED YFU’S EDUCATION SELECT PROGRAM KAN DU:

  • Velge hvilken by eller skole du skal til ut i fra dine interesser
  • Sørg for at du får de fagene du trenger
  • Har andre spesielle ønsker angående programmet

VERTSFAMILIE:

Alle utvekslingselever plasseres i utvalgte og kontrollerte vertsfamilier. Vertsfamilien tar imot deg fordi de er nysgjerrige på verden og vil åpne sitt hjem for noen med en annen bakgrunn. 

Programpriser

USA: starter fra kr. 134 500 (inkluder ikke skolepenger)

Canada: starter fra kr. 255 500 (inkluder skolepenger)

New Zealand: starter fra kr. 195 000 (inkluder skolepenger)

Et helt spesielt utvekslingsår

USA

Den amerikanske skolen er så mye mer enn bare det akademiske. Den gir deg muligheten til å fordype deg i interessene dine eller finne nye. Gjennom vårt Education Select program har du muligheten til å velge skole med spesifikk akademisk retning. Hvis du allerede har spesifikke interesser du vil fortsette med på utveksling, som en spesifikk type idrett, instrument eller kunstretning, så tilbyr vi muligheten til å fordype deg i disse mens du er på utveksling i USA. Gjennom YFU finner vi skolen som er rett for deg! På dette programmet får vertsfamilien en kompensasjon for de utgifter de har som vertsfamilie. Du betaler også skolepenger, summen kommer an på hvilken skole du velger.


Du kan velge skoler i mange forskjellige stater i USA som Florida, California, Texas, Arizona, Maryland og mange andre. Vår partner i USA for Education Select-programmet er iGoGo.

Canada

Elever som reiser til Canada på program hvor man betaler skolepenger, kan plasseres med familier som mottar kompensasjon i henhold til politikken i skoleområdet der de er plassert. YFU sørger for at de ikke har en økonomisk motivasjon for å være vertsfamilie, men heller er motivert av oppdraget til YFU. Utvekslingselever er vanligvis plassert i skoler i 10. klasse eller 11. klasse og studerer vanligvis fransk, engelsk, naturfag, og matematikk sammen med valgfag i sport, kunst, næringsliv og språk. Det er også mulig å bli plassert i 12. klasse.

Etter vanlig skoletid deltar mange elever i en av ulike skoleklubber. Uansett om du er interessert i rugby, hockey, volleyball, ballett, teknikk, journalistikk, skoleband, kor, geocaching, fotografering, teater eller film, har du muligheten til å bli med i en klubb, og du kan også prøve nye aktiviteter.

Selvfølgelig kan du føle den berømte High School Spirit: Uansett om du besøker et basketballspill, er en del av et lag selv eller du blir med på en danseklubb - det tar ikke lang tid før du føler deg like stolt av skolen din som klassekameratene dine gjør.

Med Education Select-programmet kan du velge hvilken skoledistrikter du skal bo i. Mulige skoledistrikter er for eksempel Greater Victoria i British Columbia, Ottawa Charleton, Niagara Catholic, Sir Wilfrid Laurier i Quebec og mange andre. Du kan velge en fransk eller engelsktalende provins.

New Zealand

New Zealand tilbyr elevene et utdanningssystem i verdensklasse, uendelige muligheter for eventyr og en avslappet livsstil. Med en befolkning på bare 4,6 millioner og en landmasse på størrelse med Storbritannia, er det god plass til å utforske de fantastiske innfødte skogene og snødekte fjellene, nyte urørte hvite eller svarte sandstrender og spektakulære innsjøer og fjorder. Klimaet spenner fra varmt og subtropisk i nord og kjølig og temperert i sør. 

High School i New Zealand begynner allerede i 9. klasse - elevene er vanligvis 13 år og fortsetter til 13. klasse (ca. 17 år). New Zealand-utdanningssystemet er blant verdens beste.

Skoleåret i New Zealand er delt inn i fire perioder/terminer og de varer i omtrent 10 uker. Med Education Select-programmet kan du velge å gå 3 terminer eller 4 terminer. Det er mulig å starte i januar/februar eller juli.

Det er vanligvis en 2 ukers ferie mellom hvert semester. Sommerferien starter rundt midten av desember og varer til slutten av januar. Det kreves at du bruker en skoleuniform. 

Familier bor i hjem med bakgårder som er store nok for alle barna. Noen familier bor ved sjøen eller i landlige områder med dyr. Helgene blir brukt til å samle familie og venner, utforske naturen og nyte hobbyer og aktiviteter. Tenåringer i New Zealand liker en rekke lagidretter - ikke bare Rugby!

Mat og gjestfrihet spiller en stor rolle i familielivet i New Zealand - helgepiknik på stranden eller en grilling med naboer - mat, familie og vennskap går hånd i hånd i New Zealand.

Sammenlignet med andre YFU-programmer, får vertsfamilier i New Zealand en månedlig sum penger for husholdningsutgifter som allerede er inkludert i programavgiften.

Med Education Select-programmet kan du velge hvilken skole du vil gå på. Vi tilbyr skoler både på sør- og nordøya og med mange ulike spesialiteter. New Zealand er kjent for sine utendørsaktiviteter, og du kan også spesifisere hva du vil gjøre under utvekslingsopplevelsen. Det er skoler med ridning, kajakkpadling, rugby, surfing og mange andre aktiviteter. Vi samarbeider med ODENZ i New Zealand.

Les mer