Education Select

Med Education Select kan du skreddersy utvekslingsåret ditt til å passe dine ønsker

Nå kan du få velge hva som er viktig for deg. Enten det er sted å bo, skole, eller på bakgrunn av egne interesser. Det er mye du kan velge ut fra, og sammen kommer vi frem til det beste valget for deg slik at du får et uforglemmelig utvekslingsår. Vi har rådgivere som følger deg gjennom hele søknadsprosessen slik at du kan være trygg på at du får de fagene du ønsker. Education Select gir deg også muligheten til å gå IB-linje i USA, dersom du ønsker det.

Hvorfor er Education Select så spesielt?

Jo, fordi du har mulighet til å velge ut fra det som er viktig for deg. YFU kan gjennom vårt unike nettverk og samarbeid utforme det spesifikke utvekslingsåret du vil ha.

MED YFU’S EDUCATION SELECT PROGRAM KAN DU:

  • Velge hvilken by eller skole du skal til ut i fra dine interesser
  • Sørg for at du får de fagene du trenger
  • Har andre spesielle ønsker angående programmet

VERTSFAMILIE:

Alle utvekslingselever plasseres i utvalgte og kontrollerte vertsfamilier. Vertsfamilien tar imot deg fordi de er nysgjerrige på verden og vil åpne sitt hjem for noen med en annen bakgrunn. 

Programpriser

USA: kr. 134 500 (inkluder ikke skolepenger)

Canada: starter fra kr. 195 000 (inkluder skolepenger)

Et helt spesielt utvekslingsår

USA

Den amerikanske skolen er så mye mer enn bare det akademiske. Den gir deg muligheten til å fordype deg i interessene dine eller finne nye. Gjennom vårt Education Select program har du muligheten til å velge skole med spesifikk akademisk retning. Hvis du allerede har spesifikke interesser du vil fortsette med på utveksling, som en spesifikk type idrett, instrument eller kunstretning, så tilbyr vi muligheten til å fordype deg i disse mens du er på utveksling i USA. Gjennom YFU finner vi skolen som er rett for deg! På dette programmet får vertsfamilien en kompensasjon for de utgifter de har som vertsfamilie. Du betaler også skolepenger, summen kommer an på hvilken skole du velger.

Vår partner i USA for Education Select-programmet er iGoGo.

Canada

Elever som reiser til Canada på program hvor man betaler skolepenger, kan plasseres med familier som mottar kompensasjon i henhold til politikken i skoleområdet der de er plassert. YFU sørger for at de ikke har en økonomisk motivasjon for å være vertsfamilie, men heller er motivert av oppdraget til YFU. Utvekslingselever er vanligvis plassert i skoler i 10. klasse eller 11. klasse og studerer vanligvis fransk, engelsk, naturfag, og matematikk sammen med valgfag i sport, kunst, næringsliv og språk. Det er også mulig å bli plassert i 12. klasse.

Etter vanlig skoletid deltar mange elever i en av ulike skoleklubber. Uansett om du er interessert i rugby, hockey, volleyball, ballett, teknikk, journalistikk, skoleband, kor, geocaching, fotografering, teater eller film, har du muligheten til å bli med i en klubb, og du kan også prøve nye aktiviteter.

Selvfølgelig kan du føle den berømte High School Spirit: Uansett om du besøker et basketballspill, er en del av et lag selv eller du blir med på en danseklubb - det tar ikke lang tid før du føler deg like stolt av skolen din som klassekameratene dine gjør.