Oppdag Brasil

"Landet er Latin-Amerikas største, og du kommer til å høre mye om det i fremtiden. Dra til Brasil hvis du vil oppleve fargerike festivaler, skaffe deg venner med forskjellig sosial og kulturell bakgrunn og oppleve et land i rivende utvikling."

Tre grunner til å reise til Brasil:

1. Mangfoldig og flerkulturelt

2. Det er lett å komme i kontakt med brasilianerne

3. Karneval

Brasil er ikke bare samba og karneval

Utover det unike landskapet som brer seg over dette fasinerende land kommer også til å oppleve den kulturelle blandingen som har utviklet landet til hva det er kjent og elsket for i dag. Her kan du utforske gammel arkitektur i tilegg til moderne bygninger.

SKOLEN

Elleve år av skolegangen er obligatorisk i Brasil. Skolen er inndelt i tre deler. Den første deltar man i fra 7-14 år, den andre delen når man er 15-17 år og når man har kommet til den tredje delen er man 17 år og oppover.

Skolen i Brasil er, som i de fleste latinamerikanske land, akademisk og konservativ. Skolen tilbyr ikke ekstra aktiviteter utenfor de akademiske emnene. Vil man drive med sport eller andre fritidsinteresser gjør man dette utenfor skoletiden.

YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

Familien og det sosiale livet
Brasilianske vertsfamilier er vanligvis veldig varme mennesker. Ofte uttrykker de det velkjente samholdet i kjærlighet, gjennom for eksempel en klem eller et kyss på kinnet.

Familier er like forskjellige i Brasil som i Norge. Familien er svært viktig, og du må være motivert for å investere tid med vertsfamilien. Som utvekslingselev kommer du sannsynligvis til å bo hos en velstående familie med hushjelp. Dette kan være uvant for mange, men det er viktig å vite at de fleste hushjelper blir sett på som en del av familien.

Landet med det vakre landskapet venter på deg

Latin-Amerikas største land har mye å by på. Alt fra Amazonas jungel til lange strender og et yrende byliv innenfor Brasils grenser. Dette er et land med mennesker som liker å omgås og bli kjent med nye mennesker. Fotball spilles overalt og kanskje får du muligheten til å se Capoeira bli spilt på strender og i parker. Brasil er et land der mennesker fra hele verden samles.