Skoleår

Ta et skoleår i utlandet som utvekslingselev

Du kan dra på din livs reise! Ved å reise på utveksling kan du lære deg et nytt språk, oppleve et eventyr i et annet land og få en bedre forståelse for en annen kultur. En ny og annerledes vei til flere venner, nye utfordringer og en spennende måte å bli mer selvstendig på. Utvekslingsåret kan være fantastisk, utfordrende, fullt av uventede opplevelser og vil definitivt bli et år du vil huske resten av livet. Når du reiser på utveksling er du i et annet land i et år mens du bor hos en vertsfamilie som har valgt deg som utvekslingseleven de vil ha boende hos seg resten av året. Du går på lokal videregående skole med ungdommene i nabolaget ditt og følger samme undervisning som dem. Dette gir deg en unik mulighet til å treffe nye venner samtidig som du lærer et nytt språk og en ny kultur. I løpet av året vil du også møte andre utvekslingselever gjennom YFU gjennom ulike aktiviteter og treff som arrangeres.

Standardprogram

Standardprogram passer for deg som går på studiespesialiserende eller som ønsker et helt ordinært skoleår i utlandet. Reiser du på utveksling med oss på standardprogram søker du på hvilket land du mest ønsker å reise til. YFU finner en vertsfamilie til deg ut i fra en profil du selv lager. Skoleplass blir søkt ut i fra hvor vertsfamilien din bor.

Bli en del av verden


Å reise på utveksling er noe av det beste du kan gjøre. Det gjør deg mer bevisst over den verden du er en del av og gir deg kunnskaper andre på din alder ikke er i nærheten av å ha. Du blir det som på godt norsk kalles en “Global Citizen”. Nå tenker du kanskje “hva er det, og hvorfor skal jeg bry meg om å bli en Global Citizen?” Godt spørsmål. La oss gi deg noen gode grunner:


Du blir mer kreativ, fleksibel og nysgjerrig person.

- Du blir flinkere til å kommunisere, tenke kritisk og samarbeide.

- Du blir en mer uredd og flinkere til å utfordre deg selv.

- Du blir flinkere til å tilpasse deg og får en hel masse gratis erfaring som vil være nyttig senere i livet, både i studier og i arbeidslivet.

Du blir en verdensborger! Hva mer kan du ønske deg?

Internasjonal utveksling gir deg en økt global forståelse som lar deg oppdage verden, kulturer og steder på en helt ny måte. Du får økt toleranse og du blir flinkere til å se forbi stereotyper andre ikke klarer å se forbi. Som utvekslingselev gjennomgår du en enorm personlig utvikling, du får evnen til å sette pris på likheter og ulikheter mellom forskjellige kulturer, noe som gir deg et godt utgangspunkt for et liv fylt med møter på tvers av kulturer og land. Du blir bedre på å se andres perspektiver og forstå hvordan andre tenker og handler som de gjør.

Blant fremtidige arbeidsgivere anses internasjonal erfaring som en viktig kompetanse. I tillegg til språkkunnskapene du tilegner deg på utveksling, gir utvekslingsåret deg også en kompetanse innen områder som kommunikasjon, interkulturell forståelse og selvstendighet. Du blir også ansett som mer tilpasningsdyktig, kreativ og åpen for nye utfordringer og erfaringer. Mange mener også at utveksling styrker egenskaper som produktivitet, nysgjerrighet og selvbevissthet.

Se alle våre destinasjoner

YFU passer for deg som vil utforske nye steder, kulturer og mennesker og er åpen for nye opplevelser

En YFU-elev er en person som tør utfordre seg selv og sitt syn på verden, og vil få kunnskap om andre land og andre måter å tenke på. Å reise på utveksling gir deg muligheten til å fordype deg i en annen kultur, som er den mest effektive måten å utvikle seg i en verden som stadig blir mer multikulturell, sammenvevd og hvor arbeidsmarkedet stadig blir mer internasjonalt.

Vi har også programmer der du kan utforske dine interesser

I tillegg til vårt standardprogram tilbyr vi også programmer for deg som går på andre studieforberedende linjer eller som vil gjøre et annerledes program. Linjene vi tilbyr er:

- Realfag

- Musikk

- Dans

- Drama

- Kunst

- Idrett

- Mote

- Informatikk

- Media

- Catering

Disse linjene er ikke tilgjengelige på alle våre programmer. Hvis du ønsker mer informasjon om dette så gjerne kontakt oss!