Oppdag Polen

Tre grunner å reise til Polen:

1. Polen har både høye fjell, hav, skoger og innsjøer, og ligger i midten av Europa, som gjør det mulig for en stor variasjon av natur å eksistere. Den store variasjonen gjør det også mulig å gjøre mange forskjellige sporter basert på hvor man er.
2. Det Polske skolesystemet er det 4.beste i Europa, og det 10. Beste i verden.
3. Muligheten for å smake på tradisjonelle polske matretter som pierogi, bigos og placki ziemniaczane.

Lær Polsk i Polen, midtpunktet i Europa

Polen er blant annet kjent for sin kjærlighet for fotball, forskeren Marie Curie og komponisten Frédéric Chopin. I løpet av skoleåret vil du kanskje få muligheten til å utforske Polens syv underverker, der 5 er på UNESCOs verdensarvliste, eller hva med å besøke en eller flere av de kjente storbyene som Kraków, Warszawa eller Gdańsk?

Skolen

Skolen begynner vanligvis 1.september og skoleåret har to semester. Du vil gå på Liceum, som tilsvarer norsk videregående. De fleste fagene blir undervist på polsk. Liceum tilbyr mange forskjellige fag, der noen er obligatoriske og andre er valgfrie. Fagene som tilbys innebærer for eksempel: polsk, geografi, historie, kulturstudier, matematikk, fysikk, kjemi, biologi, samfunnsfag, IT, og mer.

YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for VG2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

Kulturen og språket
Polsk er det offisielle språket og er et slavisk språk, men polakker snakker ofte også god engelsk. Når du først ankommer Polen, får du muligheten til å være med på et to ukers språkkurs i Poznań slik at du allerede starter å lære polsk. YFU Polen vil også organisere flere helgeturer til de ikoniske stedene i Polen. Det polske folk er ofte veldig ærlige og direkte, men også vennlige. Familie er også viktig i Polen. Typiske polske retter bruker ofte urter og krydder som pepper, dill, merian og persille, og er ofte velsmakende og mettende.