Wide 468 usa stud chicagolaborday

Oppdag USA

"Takket være min vertsfamilie hadde jeg det helt fantastisk som utvekslingselev i USA. Den varmen og åpenheten jeg ble møtt med gjorde at året ble supert, og mange år senere ser jeg fortsatt på dem som familie."

Tre grunner til å reise til USA:

1. Være elev og oppleve den ekte High School-spiriten
2. Ta del av et enormt mangfold av kulturer og tradisjoner
3. Knytte sterke bånd for resten av livet

Round xlarge 1388 usapoland studmichalina grandcanyonview
Round xlarge 2798 usadenmark 2017 studsebastian schoolband
Round xlarge 2189 usa statueofliberty

Fra New York i øst til Texas i sør og Alaska i nord

Mangfoldet i USA er stort og som utvekslingselev må du være forberedt på å bli plassert i vidt forskjellige omgivelser, alt avhengig av hvor din vertsfamilie bor. Landet er en smeltedigel av forskjellige kulturer og grupperinger.

SKOLEN I USA

Som utvekslingselev blir du plassert i high school. Skolen er den viktigste møtearenaen for å treffe andre i løpet av utvekslingsoppholdet ditt, og det forventes at du deltar aktivt. Videregående skole i USA tilbyr en rekke forskjellige fag som du anbefales å ta del i.


YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

FAMILIELIV

Alle YFUs elever bor i en vertsfamilie. Det er forventet at du tar aktivt del i familielivet. Familier er like forskjellige i USA som i Norge. USA er en smeltedigel av forskjellige grupperinger, og landet består av innvandrere fra hele verden. Dette reflekteres selvfølgelig i YFU´s vertsfamilier. Men generelt kan man si at norske elever opplever sine amerikanske vertsfamilier som varme og rause, men litt mer konservative enn det man er vant til fra Norge. Det forventes at du som utvekslingselev legger ned mye innsats i å tilpasse deg din vertsfamilie.

VG2 i USA

Oppdag mer av USA

Gjennom Belo Travel kan du dra på reiser under tiden din i USA. Her får du sjansen til å oppdage New York City, eller hvorfor ikke mer av østkysten gjennom en reise som tar deg både til NYC, Philadelphia og Washington DC? Det finnes til og med reiser til San Fransisco og Los Angeles, eller opplevelsenes høydepunkt for mange utvekslingsstudenter- Hawaii! Belo travel har mange års erfaring med å ordne våre studentreiser og deres program gir deg sjansen til å få det beste av naturen, historien, kulturen, underholdningen og så klart nye vennskap. Selvfølgelig er du i USA for å gå på skole og å omgås din vertsfamilie og nye venner, men det finnes rom for å delta på reiser i ferien. Å reise rundt i USA er et eventyr i seg selv. Lange avstander og store variasjoner i landskapet gjør at reisen blir spennende fra start til slutt.