Cropped 1742 mexico dayofthedeath

Oppdag Mexico

"Det fine med Poza Rica, byen jeg bor i, er at den er ganske liten. Alle kjenner alle. Hver fredag drar vi på diskotek og vi møter flere kjente. Det er ikke vanskelig å blande inn med lokalbefolkningen i Mexico. Meksikanerne er veldig åpne, vennlige og kjente for sin gjestfrihet. De vil alltid prøve å hjelpe deg."

Tre grunner til å reise til Mexico:

1. Spansken som snakkes i Mexico er en veldig enkel og lett spansk å lære i forhold til mange andre land i Sør-Amerika. 

2. Mexikansk mat!

3. Mexico er et veldig stort land med en utrolig historie og stor variasjon i både natur (alt fra ørken til jungel) kultur og tradisjoner. Det er alltid plasser å se og nye ting å oppleve.

Mexico har en spennende historier og en vell bevart kultur

Med Stillehavet i vest og Mexicogulfen og Det karibiske havet i vest ligger Mexico med sin store variasjon av natur, kultur og tradisjoner. Mexico er verdens største spansktalende land, og meksikansk spansk er kjent og forstått i hele den spansktalende verden. I tillegg vil du kunne spise ekte meksikansk mat, som tortillas og salsa, et helt år.

SKOLEN

Som utvekslingselev med YFU følger du vanlig undervisning og gjør lekser på lik linje med medelevene dine.  Det er viktig at du gjør det du kan for å lære deg språket raskt.


Utvekslingselever går enten på skole på morgen eller på ettermiddagen, avhengig av hvilket trinn og skole de går på. Skoler i Mexico er veldig teoretiske, og det tilbys vanligvis ikke praktiske fag eller ikke-faglige aktiviteter. Det forventes at utvekslingselevene gjør en innsats på skolen, selv om det vil være vanskelig å henge med i begynnelsen når språket og kulturen er ny. Meksikanere beskrives som et veldig imøtekommende og hyggelig folk.

YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

FAMILIELIV

Familier er like forskjellige i Mexico som i Norge. Vertsfamilien kommer fra svært forskjellig sosial bakgrunn. Meksikanske familier er sammensveiset og foreldre kan oppleves som svært beskyttende overfor barna. Det er vanlig at barn bor hjemme hos foreldrene fram til de gifter seg. For meksikanske familier er det viktig at barna oppdras på en semitradisjonell måte og siden de flest barn ikke tjener egne penger før etter fullført skolegang er det vanlig at foreldrene forsørger dem med alt de trenger. Ungdom er forventet å respektere foreldrene og følge deres regler. Det er forventet at du deltar i familiens aktiviteter.

Festligheter

Mexico er kjent for sine religiøse og sekulære festligheter som feires gjennom året. Et av de mest fascinerende feiringene er «Día de los Muertos» (Den dødes dag). Selv om gravplassen ser veldig sørgmodig ut, så er dette en veldig gledelig feiring. Faktisk, så ser du mange leverandører selge godteri og søtsaker i skjelett form for å markere denne dagen. Under utvekslingen vil du oppleve mange av Mexicos unike tradisjoner.