Oppdag Canada

Canada er landet med flest elver og sjøer i verden

Med sine 34 millioner innbyggere på 10 millioner kvadratkilometer er Canada, selv om det er verdens
nest største land, et av verdens lykkeligste bebodde land. Dette gir deg sjansen til å oppleve en allsidig og
imponerende natur. I de nordlige delene av landet er det mulig å se en av naturens vakreste fenomener,
nordlys. Som utvekslingselev i Canada har du sjansen til å oppleve naturen og kulturen med nye skikker
og vaner. Du treffer også nye venner for livet, og får en ny, andre familie.

Pris starter fra 205 500 kr

Canada er et flerspråklige land med engelsk og fransk som offisielt språk

Landets nasjonalsporter er ishockey og lacrosse, men kanadierne er også store fans av fotball, basketball og baseball. Andre populære aktiviteter er for eksempel å besøke ulike kunst- og musikkarrangementer eller noen av de store festivalene «Celebration of light» i Vancouver, i Winterlude Ottawa-Gatineau eller «Just for laughs» i Montreal.

SKOLEN

Under ditt utvekslingsår går du på det lokale gymnaset, der det forventes at du kommer til forelesningene, deltar i klassediskusjoner og at du gjør leksene dine. Skolene i Canada varierer både når det kommer til tilbudet om aktiviteter og størrelse, alt fra 120 til 1600 studenter. Det finnes både ikke-religiøse og religiøse skoler (ofte katolske.) Du trenger ikke å være katolikk for å gå på en skole med religiøs innretning, men det forventes at du respekterer skolens tro. På noen skoler må du også kjøpe skoleuniform. De fleste YFU-studentene går på skolen som ligger nærmest deres vertsfamilie eller den skolen som vertsfamiliens barn går på. Mange skoler tilbyr aktiviteter innenfor blant annet idrett for å aktivisere og hjelpe ungdommer med å treffe nye venner. For å få hele opplevelsen av det kanadiske studentåret lønner det seg definitivt å delta i skoleaktiviteter, og være med i skoleklubber!

YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år. Programprisen inkluderer skolepenger.

FAMILIEN OG DET SOSIALE LIVET 

Den største opplevelsen under ditt utvekslingsår er vertsfamilien din. Familiemedlemmene kommer til å være veldig viktige for deg ettersom dere kommer til å bruke mye tid sammen. Det er vanlig i Canada at alle i familien hjelper til med husarbeidet, noe som også inkluderer deg som utvekslingsstudent. Det kan være alt fra å rydde maten av bordet til å vaske opp og måke snø. Det er ikke noe problem om du ikke vet hvordan, vertsfamilien din viser deg det gjerne! Så vær ikke redd for å dele historier om deg selv og ditt land, for da kommer de du skal tilbringe tid sammen med til å gjøre det samme!

New Brunswick provinsen

Du vil bli plassert i provinsen New Brunswick. New Brunswick er den eneste offisielt tospråklige provinsen Canada, som ligger på østkysten. Denne provinsen er kjent for sine skoger, vennlige mennesker og rikelig med sjømat. Kystlinjen er imponerende og har severdigheter som The Bay of Fundy og Hopewell Rocks. Hovedstaden i New Brunswick, Fredericton, har kulturinstitusjoner som gallerier og museum og er kjent for å holde en jazzfestival hvert år.

Vi har en ekstern partnerorganisasjon i Canada, AEI. De vil plassere deg i en vertsfamilie i New Brunswick, og du vil gå på en offentlig videregående skole i nærheten. Du vil ha en ankomstsamling når du ankommer Canada, og gjennom resten av utvekslingsåret vil du ha månedlige aktiviteter med andre utvekslingsstudenter i området. Disse aktivitetene er stort sett gratis, og bare dyrere aktiviteter som å gå på ski, vil koste deg ekstra. Disse månedlige aktivitetene er organisert av homestay coordinator din, som også er din kontaktperson.


AEI kompenserer familiene delvis. De har en streng avrettingsprosess for vertsfamilier, på samme måte som YFU, og de sjekker at familiene ikke er vert for økonomisk gevinst.

FAQ

Hva er AEI?

Vil programmet mitt være på engelsk eller fransk?

Hvilken klasse blir jeg plassert i og kan jeg velge fagene mine?

Kan jeg besøke andre deler av Canada?