Oppdag Nederland

"Nederland passer for deg som ønsker å lære et nytt språk og som ønsker å oppleve et annerledes land, men som likevel ikke er langt unna Norge. Amsterdam, Rotterdam og den Haag er noen av byene du kan oppleve. Men like sannsynlig er det at du kommer til en familie på landsbygda."

Tre grunner til å reise til Nederland:

1. I sentrum av Europa
2. Lær et språk ikke så mange kan
3. Nederland er et land med sterk tilknytning til Norge

Nederlenderne har et rikt kulturelt tilbud med museumer i verdensklassen

Nederlenderne har en velutbygd infrastruktur og de fleste steder har kort avstand, noe som gjør det enkelt å reise rundt i landet. Både kollektivtrafikk og sykkel er gode transportmidler for å farte rundt fra sted til sted. De fleste tar sykkelen eller toget til stedene som er nærme når de skal reise. Nederlenderne har et rikt kulturelt tilbud med museumer i verdensklassen og kunstnere som for lenge siden satte landet på kartet, for eksempel Rembrandt og van Gogh.

SKOLEN

Som utvekslingselev med YFU går du på skole i vertslandet, følger vanlig undervisning og gjør lekser på lik linje med medelevene dine.  Det er viktig at du gjør det du kan for å lære deg språket raskt.


Skolen er den viktigste møtearenaen for å treffe andre i løpet av utvekslingsoppholdet ditt, og det forventes at du deltar aktivt. Videregående skole i Nederland er organisert med et sett basisfag som alle skal følge, i tillegg til fire mulige fagkombinasjoner. Kombinasjonene er kultur og samfunn, kultur og økonomi, realfag og helse og realfag og teknologi.


YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

FAMILIELIV

Familier er like forskjellige i Nederland som i Norge. Nederland er og har alltid vært en smeltedigel av forskjellige grupperinger. Dette reflekteres selvfølgelig i YFU´s vertsfamilier. Men generelt kan man si at nederlandsk familieliv ikke er så ulikt det norske.


Du kan bli placerad i en värdfamilj varsomhelst i landet. Placeringen utgår i första hand från dina personliga intressen och egenskaper med hur väl du anses passa och kan komma att trivas hos dina blivande värdföräldrar Familjen kan bestå av flera yngre barn, en ensamstående förälder eller par med redan utflyttade barn till exempel.