Oppdag Uruguay

"En diskotek julaften i Uruguay er et “must”. Jeg er ikke sikkert på om du kan kalle det et disco, kanskje heller en mega stort fest. 3 band spilte på 3 tre forskjellige dansegulv. Uruguayaner vet virkelig hvordan man skal feste! Vi danset, lo og feiret helt til klokka 8 på morgenen."

Tre grunner til å reise til Uruguay:

1. Som utlending får du masse oppmerksomhet!

2. Ri hest på pampasen

3. Ligg på stranden og hør på den lokale musikken cumba

Uruguay ligger sørøst i Sør-Amerika, og er et land med en spennende historie og en mangfoldig kultur

Uruguay ligger i det sørøstlige Sør-Amerika, mellom Brasil i nord og Argentina i vest. Her har du mulighet til både å ligge på stranden og ta deg en tur i fjellet. Uruguays befolkning er den mest ensartede i Sør-Amerika. De fleste av innbyggerne stammer fra søreuropeerne, hovedsakelig spanjoler og italienere, som på slutten av 1800-tallet emigrerte til Uruguay i håp om å finne arbeid. Ni av ti uruguayere bor i byer. Montevideo huser 40 prosent av landets befolkning. Spansk er det offisielle språket. I Uruguay snakkes det spansk med klare elementer av italiensk i ordforråd og uttale. I grenseområdene til Brasil brukes noen portugisiske ord i dagligspråket.

SKOLEN

Som utvekslingselev med YFU går du på skole i vertslandet, følger vanlig undervisning og gjør lekser på lik linje med medelevene dine.  Det er viktig at du gjør det du kan for å lære deg språket raskt.


I Uruguay finnes det både private og offentlige skoler, og uniform er en selvfølge. Skolen vil være en viktig arena for å lære spansk. Den videregående skolen varer fra elevene er 12 til 18 år. YFU Uruguay forventer at du jobber seriøst med skolearbeidet og deltar aktivt.


YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

FAMILIEN OG DET SOSIALE LIVET

Familielivet i Uruguay er viktig. Man samles ofte rundt spisebordet og det er viktig med familiehøytider og treffe slektninger. Din vertsfamilie kommer til å være veldig påpasselige med sikkerheten din og de kommer til å gi deg regler akkurat som om du skulle være deres eget barn. Generelt så liker de veldig godt å omgå andre mennesker, og mange går ut på byen og danser i helgene og på kveldene. Det er også vanlig at man treffer venner og andre bekjente på byens torg og at man steller i stand grillfester sammen. Menneskene i Uruguay er kjent for å være veldig varme, åpne og velkomne.


Har du hørt om Sør-Amerikas minste land, Uruguay?

 Klemt mellom Argentina og Brasil, har Uruguay gjennom nesten to århundre stått i skyggen av sine to naboland. Endelig får denne underdogen velfortjent anerkjennelse. Dette fantastiske landet tilbyr ikke-turist opplevelser, sånn som det travle liv i den kosmopolitiske byen Montevideo eller leke med føttene dine i sanden i Montevideo´s strender med venner. La fantasien din løpe løpsk og start å drøm om utvekslingsåret ditt til Uruguay!