Oppdag New Zealand

Tre grunner til å reise til New Zealand:

1. Den avslappede livsstilen og sol: Du kan også lære om Maori-kulturen i New Zealand!
2. Unik natur: det er strender, skoger, fjell, innsjøer, storbyer, landsbyer, isbreer og mye mer å se! Du kan også se dyr du ikke finner andre steder.
3. Vennlige mennesker: New Zealanderne er gjestfrie, vennlige og naturlig høflige! Du vil definitivt få fantastiske venner i løpet av året.

Lær engelsk og opplev noe helt unikt

New Zealand tilbyr elevene et utdanningssystem i verdensklasse, uendelige muligheter for eventyr og en avslappet livsstil. Med en befolkning på bare 4,6 millioner og en landmasse på størrelse med Storbritannia, er det god plass til å utforske de fantastiske innfødte skogene og snødekte fjellene, nyte urørte hvite eller svarte sandstrender og spektakulære innsjøer og fjorder. Klimaet spenner fra varmt og subtropisk i nord og kjølig og temperert i sør.

New Zealand er et vennlig og imøtekommende land og er rangert som verdens 2. fredeligste land av Global Peace Index. New Zealand har også omtrent 5 ganger flere sauer enn folk. New Zealand er et land med en blanding av nye og gamle kulturer, som lever i harmoni.

SKOLEN


High School i New Zealand begynner allerede i 9. klasse - elevene er vanligvis 13 år og fortsetter til 13. klasse (ca. 17 år). New Zealand-utdanningssystemet er blant verdens beste.

Skoleåret i New Zealand er delt inn i fire perioder/semester og de varer i omtrent 10 uker. Det er vanligvis en 2 ukers ferie mellom hvert semester. Sommerferien starter rundt midten av desember og varer til slutten av januar.

Det kreves at du bruker en skoleuniform. Omtrent halvparten av videregående skoler er delt etter kjønn, så det kan hende du må gå på en skole for kun gutter eller kun jenter.

Kultur og vertsfamilie


Familier bor i hjem med bakgårder som er store nok for alle barna. Noen familier bor ved sjøen eller i landlige områder med dyr. Helgene blir brukt til å samle familie og venner, utforske naturen og nyte hobbyer og aktiviteter. Tenåringer i New Zealand liker en rekke lagidretter - ikke bare Rugby!

Mat og gjestfrihet spiller en stor rolle i familielivet i New Zealand - helgepiknik på stranden eller en grilling med naboer - mat, familie og vennskap går hånd i hånd i New Zealand.

Sammenlignet med andre YFU-programmer, får vertsfamilier i New Zealand en månedlig sum penger for husholdningsutgifter som allerede er inkludert i programavgiften.

Kia ora! – Maori

Maori-kulturen på New Zealand er veldig fremtredende. De fleste barn lærer maori på skolen, og mange tradisjoner opprettholdes over hele landet. Maoriene lever vanlige liv, og regnes for å være akkurat som alle andre. De er mennesker med sin egen arv og skikker.

I New Zealand vil du få den fantastiske muligheten til å lære mer om måter og skikker til et folk med en lang kulturhistorie. Du vil også ha muligheten til å se forskjellige kulturer komme sammen på en vakker og inkluderende måte! Du vil sannsynligvis plukke opp noen maoriske ord ved siden av slang-ordene mens du er på utveksling i New Zealand.

Det finnes mange fritidsaktiviteter

New Zealand er fullstappet av opplevelsesaktiviteter og sportsmuligheter. New Zealand er den perfekte lekeplassen for adrenalin-junkier og sportsentusiaster av alle slag. Sørg for å spørre rundt hva som er mulighetene i din region etter ankomst til New Zealand.

FAQ OM NEW ZEALAND PROGRAM

NÅR DRAR JEG?

KAN JEG FÅ SPESIFIKKE FAG PÅ SKOLEN?

HAR JEG LOV TIL Å DRIVE EKSTREMSPORT PÅ NEW ZEALAND?