Wide 1326 argentina 2016 sceneryandesmountains

Oppdag Argentina

"Jeg føler meg nesten som en helt annen person enn det jeg var før jeg dro på utveksling. På et år har jeg fått oppleve så utrolig mye, jeg har fått se helt nye deler av verden, og jeg har lært masse. Å dra på utveksling er ærlig talt det beste jeg har gjort, jeg kan ikke se for meg livet mitt uten. Jeg har nå et hjem i Argentina fylt med folk jeg elsker, og jeg har lært et nytt språk som åpner opp en ny verden for meg."

Tre grunner til å reise til Argentina:

Folket - Argentinere er veldig varme og åpne mot fremmede, kanskje spesielt mot utlendinger. Alle er nysgjerrige på hvorfor i alle dager en nordmann har valgt å dra til Argentina, og de vil stille deg masse spørsmål (eller prøve å ta masse bilder med deg heh). De tar veldig initiativ til å bli kjent med deg, noe som gjør det veldig lett å få venner.


Kulturen - Argentina har masse fin kultur, som man rett og slett må oppleve selv for å forstå. Derfor er det sånn at de tingene jeg savner mest fra Argentina er de tingene som også er vanskeligst å forklare; Jeg savner å dra til parken med venner for å drikke mate, jeg savner å samles med hele familien for å spise asado, og jeg savner å danse cuarteto med både venner og fremmede.


Språket - Spansk er et nydelig språk, og det finnes ingen bedre måte å lære seg det på enn å dra på utveksling. Man lærer veldig fort, og man merker lett at man blir flinkere og flinkere til å snakke. Argentinsk spansk er dessuten spesielt fint (i følge meg og argentinerne i hvert fall).

Wide 1326 argentina 2016 sceneryandesmountains
Round xlarge 1329 argentina 2013 caminitohome
Round xlarge 1328 argentina 2016 breakfast

Lær spansk i Argentina, Latin-Amerikas neststørste land

Argentina er kjent for sine varme og åpne innbyggere, de forskjellige landskapene med snø i sør og tropisk varme i nord. I løpet av et studieår i Argentina med YFU får du en dypere forståelse av kulturen og opplever et helt annet hverdagsliv; drikk mate med venner, ha asado med familien i helgene. Kanskje vil du oppdage sør, den argentinske patagonien eller Eldsland? Eller kanskje du oppdager nord med ørkener og jungler? Eller hvorfor ikke hovedstaden, Buenos Aires, kjent som Sør-Amerikas Paris?

Kulturen og Språket

Argentina har masse fin kultur, som man rett og slett må oppleve selv for å forstå. Spansk er et nydelig språk, og det finnes ingen bedre måte å lære seg det på enn å dra på utveksling. Man lærer veldig fort, og man merker lett at man blir flinkere og flinkere til å snakke. Det er også sånn at de tingene jeg savner mest fra Argentina er de tingene som er vanskeligst å forklare, som mate-sirklene i parken og å danse cuarteto med både venner og fremmede. Derfor må man dra til Argentina for å oppleve det selv.

Skolene

Er nok ikke fullt så fine i Argentina som de er i Norge, heller ikke fullt så alvorlige. Selv om jeg gikk på en katolsk privatskole, var skolehverdagen min litt små-kaotisk. Vi var nemlig 30 elever skvist inn på et lite klasserom, som forsåvidt var ganske gøy, men ikke det lureste når det kom til å konsentrasjon i timene.


Ellers ville jeg sagt at skolen i Argentina er lettere enn den norske, hvis du ser vekk i fra språkutfordringene da selvfølgelig. Når jeg først begynte på skolen var det helt umulig for meg å skjønne det de jobbet med, men noen av lærerne var veldig flinke og tok stort initiativ til at jeg skulle kunne henge litt med i undervisningen.


YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

Det finnes mange tilbud til fritidsaktiviteter

Argentina er et gigantisk land, så jeg følte at enn hvor mye jeg reiste så var det alltid mye igjen å se. Landet er helt nydelig, samtidig som det er utrolig variert. Å reise gjennom Argentina kjennes nesten ut som å reise gjennom forskjellige verdensdeler. Jeg så fjellkjeder i vest, regnskog i nord, milelange strender i øst, og isbreer i sør. Jeg reiste med både vertsfamilien og YFU, og fikk dra på noen fantastiske turer. Jeg har likevel en liten advarsel til de som vil reise rundt i Argentina: argentinere flyr nesten aldri, så forbered dere på noen latterlig lange turer i buss eller bil. 30 timer på buss med venner kan egentlig være ganske koselig da, spesielt når bussene har liggeseter og gratis mat.  

I Argentina, de har for eksempel veldig mange idretter man gå på. Jeg var ikke akkurat den sprekeste utvekslingseleven, men jeg fikk testet ut litt forskjellige greier. Jeg gikk for eksempel på luftakrobatikk, som er en veldig vanlig sport i Argentina. Ellers så var vel favoritt aktiviteten min å sove siesta, også dra å spise eller henge med venner etterpå.

Vertsfamilien  min besto av mine to vertsforeldre, og deres tre voksne barn som alle bodde hjemme. Det høres kanskje ganske merkelig ut for nordmenn at 25-30-åringer fortsatt bor hjemme, men dette er vanlig i Argentina. Jeg personlig elsket å ha eldre søsken, og vi ble kjempegode venner.