Oppdag Argentina

"Å dra på utveksling i Argentina er noe av det beste jeg har gjort. Jeg har aldri møtt et så varmt og kjærlig folk før, jeg følte meg godt tatt imot uansett hvor jeg dro."

Tre grunner til å reise til Argentina:

Folket - Argentinere er veldig varme og åpne mot fremmede, kanskje spesielt mot utlendinger. Alle er nysgjerrige på hvorfor i alle dager en nordmann har valgt å dra til Argentina, og de vil stille deg masse spørsmål (eller prøve å ta masse bilder med deg heh). De tar veldig initiativ til å bli kjent med deg, noe som gjør det veldig lett å få venner.


Kulturen - Argentina har masse fin kultur, som man rett og slett må oppleve selv for å forstå. Derfor er det sånn at de tingene jeg savner mest fra Argentina er de tingene som også er vanskeligst å forklare; Jeg savner å dra til parken med venner for å drikke mate, jeg savner å samles med hele familien for å spise asado, og jeg savner å danse cuarteto med både venner og fremmede.


Språket - Spansk er et nydelig språk, og det finnes ingen bedre måte å lære seg det på enn å dra på utveksling. Man lærer veldig fort, og man merker lett at man blir flinkere og flinkere til å snakke. Argentinsk spansk er dessuten spesielt fint (i følge meg og argentinerne i hvert fall).

Lær spansk i Argentina, Latin-Amerikas nest største land

Argentina er kjent for sine varme og åpne innbyggere, og sitt varierte landskap med snø i sør og tropisk varme i nord. I løpet av et studieår i Argentina med YFU får du en dypere forståelse av kulturen og du får oppleve en helt ny hverdag; drikk mate med venner, ha asado med familien i helgene. Kanskje vil du oppdage Patagonia eller Ildlandet i sør? Eller kanskje du oppdager ørkener og jungler i nord? Eller hvorfor ikke hovedstaden, Buenos Aires, kjent som Sør-Amerikas Paris?

Kulturen og Språket

Argentina har masse fin kultur, som man rett og slett må oppleve selv for å forstå. Spansk er et nydelig språk, og det finnes ingen bedre måte å lære seg det på enn å dra på utveksling. Man lærer veldig fort, og man merker lett at man blir flinkere og flinkere til å snakke. Det er også sånn at de tingene jeg savner mest fra Argentina er de tingene som er vanskeligst å forklare, som mate-sirklene i parken og å danse cuarteto med både venner og fremmede. Derfor må man dra til Argentina for å oppleve det selv.

Skolen

I Argentina finnes det både offentlige og private skoler, og det er opp til vertsfamilien hvilken du skal gå på. Alle utvekslingselever med YFU går på Secundaria (tilsvarer videregående skole), der elevene er 12-18 år gamle. De siste tre årene av Secundaria kan elevene velge mellom blant annet samfunnsfaglig linje, naturfaglig linje og teknisk linje. Som utvekslingselev vil du også få velge fritt mellom linjene skolen din tilbyr. Du kan komme til å gå på skole på formiddagen, ettermiddagen, eller begge deler. Skoleuniform er vanlig.


YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

Det finnes mange tilbud til fritidsaktiviteter

De fleste argentinske tenåringer driver med idrett, og det finnes massevis av idretter å velge mellom både for jenter og gutter. Selv i små byer pleier det å være mange forskjellige idrettslag. Vil du lære deg fotball i ekte argentinsk stil? Eller kanskje hockey, rugby, tennis eller volleyball? Dansing er også populært, og du kan lære deg alt fra tradisjonell argentinsk tango til arabisk magedans.

De som vil lære seg noe helt nytt kan sjekke ut “Acrobacias en telas”, luftakrobatikk, en annen svært populær sport i Argentina. Uansett hva som interesserer deg er fritidsaktiviteter en fantastisk mulighet til å få nye venner og lære seg noe nytt.

I Argentina er det mulig å garantere at du kan fortsette med en sport

På YFUs utvekslingsprogram til Argentina er det mulig å garantere at du kan fortsette med en sport på fritiden. YFU vil da hjelpe deg å bli medlem av en lokal sportsklubb eller et lokalt lag. Denne garantien kommer med ekstra kostnad.