Oppdag Latvia

Tre grunner til å reise til Latvia:

1. Et familiekjært folk som liker å gjøre aktiviteter sammen

2.Spennende historie i skjæringen mellom øst og vest

3. Rik matkultur med store, fyldige måltider.

Latvia var en del av det gamle Sovjetunionen, men har alltid satt sin selvstendighet høyt, og har gjennom flere tusen år vært et viktig handelssentrum i Europa. Siden selvstendigheten ble etablert i 1991 har Latvia vært en av de landende i Europa med størst økonomisk fremgang.

SKOLEN

Latviske skoler har et skolesystem som ligner på det norske, der elevene gjennomfører 12-års grunnskole før de uteksamineres av videregående. Som utvekslingselev vil du gå inn i 10. eller 11. klasse. Ettersom skolen tradisjonelt er delt inn i en akademisk og en kunstorientert gren er det store valgmuligheter.


Etter normal skoletid er det anledning til å ta del i en av de mange aktivitetstilbudene på skolen. Her finnes alt fra kor til sport og dans. Gjennom å ta del i disse aktivitetene har du gode muligheter til å bli godt kjent med medelever, og den Latviske kulturen.

FAMILIELIV

Familien gjør ofte aktiviteter sammen, og det er svært populært å reise på utflukter i nærmiljøet. Veldig mange Latviske familier har også hytter. Det er slettes ikke uvanlig å sykle, padle kano, dra på campingtur eller gjøre andre aktiviteter med familien i helgene. Ukedagene er derimot ofte forbeholdt venner.


Familien er viktig for Latviere, og det er vanlig at utvekslingseleven tar en aktiv del i familielivet. Måltider spises sammen hjemme i stua, som regel tilberedt av mor i huset. Du kan forvente stor omsorg og vennlighet fra familien under ditt år i Latvia.

I Latvia er det flere programmer å velge mellom!

På vårt utvekslingsprogram til Latvia har du mulighet til å velge hvilket program du ønsker å gå på. Vi tilbyr disse programmene i Latvia:

- Standard program

- Dans

- Musikk

- Kunst

Hvis du ønsker mer informasjon om de forskjellige programmene så gjerne kontakt oss. Programmene utenom Standard kommer med ekstra kostnad.