Oppdag Sør-Afrika

Tre grunner til å reise til Sør-Afrika:

1. Lær hvordan det er mulig å leve sammen i et flerkulturelt samfunn.

2. Opplev et land i rivende økonomisk og politisk utvikling.

3. Lær å snakke afrikaans eller et av de 10 andre lokale språkene!

I Sør-Afrika finner du en stor variasjon av både mennesker og kulturer

Landet har et fascinerende landskap med en vakker kyst, savanner og et yrende dyreliv. Etter apartheid har Sør-Afrika fått en sterk optimisme og de fleste sørafrikanere ønsker å bygge opp en ny nasjon. Under oppholdet ditt i Sør-Afrika kommer du til å utforske landets mangfold og treffe mange spennende mennesker.

SKOLEN

Som utvekslingselev med YFU går du på skole i vertslandet, følger vanlig undervisning og gjør lekser på lik linje med medelevene dine. Det er viktig at du gjør det du kan for å lære deg språket raskt.


Skolen i Sør-Afrika kan sammenlignes med ungdomsskolen i Norge, med tett oppfølging av elevene. Som utvekslingselev blir du mest sannsynlig plassert i en offentlig skole, og obligatoriske fag er engelsk og afrikaan. Skoledagen varer fra kl. 8 til 15 og uniform er nødvendig.

YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

FAMILIELIV

Familier er like forskjellige i Sør-Afrika som i Norge. Det er stor forskjell på en familie med hvit bakgrunn og en svart eller indisk familie. Men generelt kan det sies at den utvidede storfamilien viktig, og det forventes at du som utvekslingselev tar del i disse aktivitetene. Respekt for de eldre er også viktig, og for mange norske elever kan dette virke litt mer konservativt enn det du er vant til. I de fleste familiene jobber begge foreldrene og familien bruker som regel å samles rundt måltidet på kveldene.


Sport er viktig i Sør-Afrika og det er mange aktiviteter man kan være med på. Noen av de populære sportene er fotball, sykling, cricket, tennis, dykking, rugby og surfing.

Siden koloniseringen av Afrika har millioner av mennesker fra hele verden innvandret til Sør-Afrika, og dette har lagt grunnlaget for dagens mangfold. Siden apartheid-regimets fall har Sør-Afrika gått gjennom en omfattende forsoningsprosess, og dette er bare noe av det du får muligheten til å oppleve på nært hold som utvekslingselev i dette fantastiske landet.Det finnes også en mulighet for å delta på en spesiell utveksling underveis i året, da bor du i en liten by med enkle forhold og går på en annen skole.