Oppdag Østerrike

Tre grunner til å reise til Østerrikke:

1. Lær verdensspråket tysk

2. Vakker natur og alpene 

3. Hyggelige mennesker

Med sin rike historie og kultur er Østerrike et viktig land å oppdage

Den første assosiasjonen til Østerrike er Alpene, og alpene er akkurat det du får i Østerrike! Det finne tilstrekkelig med fjell, daler og enger for å holde en person opptatt en hel livstid. Sportsgrenene du kan prøve og trene på, er neste uendelige, og det finnes alltid noe å finne på i fjellene. I Norge er alpene mest kjent for sine vinteraktiviteter men det finst minst like mye å gjøre på om sommeren, om ikke mer! For de som ikke er altfor interessert i uteliv, finnes det også annet å ta seg til. Den europeiske historien er man tett innpå og veldig synlig i Østerrike. Øst møter vest og det moderne møter det konservative.

SKOLEN

Som utvekslingselev med YFU går du på skole i vertslandet, følger vanlig undervisning og gjør lekser på lik linje med medelevene dine.  Det er viktig at du gjør det du kan for å lære deg språket raskt.


Som utvekslingsstudent i Østerrike vil du følge vanlig videregående skole, gymnasium, og det forventes at du tar aktivt del i skolehverdagen. Alle elever tar de samme fagene, og det er fokus på å gi elevene en allmennutdannelse. Skolen er det beste møtestedet i løpet av utvekslingsåret, og den viktigste plassen for å skaffe seg venner.

YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

FAMILIEN OG DET SOSIALE LIVET

Vertsfamilien kan bestå av et gift par med eller uten barn, eller enslige foreldre i ulike aldre. Det er mest vanlig at utvekslingsstudenter bor i familier på mindre steder eller på landsbygda. 


Vertsfamiliene bor over hele Østerrike. Mange av familiene er interessert i uteaktiviteter, som for eksempel ski, mens andre familier er mer interessert i kultur og det å være med familien.