Oppdag Thailand

"Det har en spesiell kultur, basert på en rik og variert kulturarv. Uansett hvilke interesser du har, vil du finne det i dette mangfoldige landet. Ved å bo i en vertsfamilie og være skoleelev på en lokal videregående skole, vil du lære å bli kjent med den unike kulturen og språket."

Tre grunner til å reise til Thailand:

1. Som utvekslingselev er du heldigere enn vanlige turister fordi du vil møte og bli kjent med det ekte Thailand.

2. Du vil lære å tilberede og like den gode maten i Thailand.

3. Stadig flere nordmenn reiser som turister, med god kjennskap til språket og kulturen vil du ha muligheter for å få jobb i turistnæringen.

Thailand beskrives som ”Det mest eksotiske landet i Asia,” og med god grunn

Den thailandske mater en velkjent verden over. Landet har fjell, tropiske skoger, herlige strender og øyer. Thailand har også et rikt dyreliv, selv om mange arter som befinner seg her er utryddningstruet. Enda finnes det ville elefanter, tigere og tapirer. De Buddhistiske templene og områdene rundt er ofte der ting skjer. Her finnes feiringer og markeringer som alle er med på. I hele Thailand kan du se tradisjonell teater eller dukketeater. En av de eldste sportene i landet er thaiboxing, som også er landets nasjonalsport.

SKOLEN

Skolen spiller en viktig rolle i livet til en tenåring fra Thailand, også deres sosiale liv dreier seg rundt skolen. De fleste skoler er også et midtpunkt i lokalsamfunnet. Lærere er sett på som veldig viktige personer og blir respektert både på skolen og lokalsamfunnet. Det er forventet at alle elever hilser lærerne med tradisjonell ”Wai” første gang de ser dem om morgenen, og bøyer hodet når de går forbi en lærer og ellers vise dyp respekt for lærere.


Alle må bruke skoleuniform. Det er strenge regler for hvordan man skal være på håret og det er ikke lov å bære smykker på skolen (inkludert ørepynt, ringer og halskjeder) Du vil bli sett på som en ambassadør for landet ditt – I skolens øyne vil du være en representant for landet du kommer fra  – det du gjør reflekterer landet du kommer fra. På grunn av språkbarrieren forventes det ikke at du skal ta alle de akademiske fagene, hvis du ikke selv ønsker det. De fleste utvekslingselever velger kulturelle fag som: dans, fekting, boksing, musikk, matlaging, kunst og håndverk, språk, historie, religion og meditasjon. Du vil få hjelp av en rådgiver med valg av fag. Det vil bli forventet av deg at du presenterer deg selv ved å holde en liten tale foran alle elevene på morgensamlingen den første skoledagen.  Det er ikke forventet at du gjør det på Thai. Du vil få hjelp av rådgiveren din.


YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

FAMILIELIV

Vertsfamilien ønsker at du skal bo hos dem. De vil gjerne lære om ditt land. De vil gjerne lære deg om Thailand og sin måte å leve på og håper at du vil sette pris på det du lærer.

I de fleste familier jobber begge foreldrene. Ofte har de sin egen bedrift som drives hjemmefra eller i nærheten. De voksne jobber mens barna er på skolen. Tradisjonelt bruker mor mest tid til å være sammen med barna. Noen foreldre jobber kanskje i en annen provins.


Thailand er et land med dype tradisjoner og skikker som har eksistert i tusener av år. Mange av disse går på å vise respekt for forfedrene. Når man kommer for å bo sammen med folk fra Thailand, er det forventet at du viser den samme respekt ved å tilpasse deg og delta i de kulturelle sidene av samfunnet.


I Thailand viser folk dyp respekt for kongefamilien og det er også forventet av deg. Alle er forventet å reise seg og stå, for eksempel på kino mens det vises et bilde av Kongen og nasjonalsangen spilles.