Oppdag India

Tre grunner å reise til India

1. Opplev et veldig variert land med hundrevis av forskjellige språk og kulturer.
2. Reis til Bollywoods opprinnelsesland og opplev de ikoniske og dansefylte filmene.
3. Lær deg cricket, Indias favorittsport.

Opplev et land sprudlende med kulturer og variasjon!

Skolen
I India begynner man på skolen når man er rundt 6 år gammel. Som utvekslingselev vil du gå i 9. 10. Eller 11.trinn og vil vanligvis ha fokus på samfunnsfag eller handel ettersom realfag retningen er veldig utfordrende i India. Skolen i India er veldig seriøs og utfordrende og kan bli krevende til tider. I India er det også vanlig med skoleuniform som eleven vanligvis betaler for selv.

YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for VG2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

Familien og kultur
India er et veldig variert land, med over 800 forskjellige språk og over 2000 dialekter. India har 18 offisielle språk, som blant annet Hindi og Engelsk. Verdens eldste språk, Sanskrit kommer også fra India, og noen av de nyere språkene har fortsatt kjennetegn fra Sanskrit. Kulturelt er det nesten 700 til 1000 samfunn, med mange forskjellige religioner. Det fins derfor mange forskjellige feiringer, som jul, Eid, Diwali, Holi også videre, som alle er spesifikke til ett samfunn og religion, men er ofte feiret av alle.

Som utvekslingselev kommer du til å bo med en lokal indisk familie, og gå på en vanlig videregående, akkurat som en vanlig indisk elev. Du vil få muligheten til å smake mange av de kjente indiske rettene slik som tandoori, tikka masala, vindaloo, og kanskje også drikke chai.

India har masse forskjellige arkitektur, man kan finne gammeldagse britiske bygninger ved siden av veldig moderne bygninger, det er også mange gamle templer og moskeer. Nasjonal sporten er Hockey, men Indere elsker cricket, og kjærligheten for cricket går over alt, til og med religion og sosial-klasse.