Oppdag Irland

"Irland er en unik mulighet for deg som elsker vakker natur, interessant kultur og utallige muligheter for aktiviteter og avslapping."

"An té a bhíónn siúlach, bíonn scéalach"

"Den som reiser har mange historier å fortelle," lyder et gammelt gælisk ordspråk. Irland kalles for den grønne øy, og det er det mange grunner til. Irene er et utrolig imøtekommende og vennlig folk, som tar imot sine gjester med åpne armer. De er et muntert folkeslag som nyter tradisjoner som St.Patricks Day og Samhain, som er irenes svar på Halloween, hvor musikk, sang og kultur er viktig. Du vil som et nytt familiemedlem hos din vertsfamilie, være sikker på å bli tatt imot med glede og engasjement.


Irland har noen av verdens mest storslåtte naturområder med fjell, skoger og innsjøer. Du vil få god mulighet til å nyte den flotte, fengslende naturen og de sjarmerende irske landsbyene. Gælisk fotball og Hurling er blant de mest populære idrettene i Irland. Så om du har lyst å måle krefter med nye spennende ballspill, har du nå mulighet til å bli en del av laget.

http:="" www.w3.org="" tr="" rec-html4...<="" a>"="">

Skolen 

Du vil gå kledd i skoleuniform når du begynner som elev i den irske Seconday School. Det er meget sannsynlig at du enten kommer i en senior-klasse eller i det såkalte transition-year, hvor du får mulighet til å sette sammen din egen timeplan med vanlige fag eller mer kreative, avanserte og spesialiserte fag. En typisk irsk skoledag starter kl.9 og slutter på ettermiddagen. Det er også gjennom skolen du finner mange av dine fritidsaktiviteter i Irland.


YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

Familieliv 

I Irland er hygge høyt prioritert. Irene er utrolig gjestfrie og stolte av den gæliske ånd, som blander festlige tradisjoner med vakker natur og en kultur for sammenhold gjennom sang, dans og sport. Irlands matkultur er fylt med poteter og mange spennende lokale retter. Du kan se fram til å sette tennene i masse velsmakende og hjemmelagd irsk mat. Det irske folk vil invitere deg til deres Emerald Isle med åpne armer, og vise deg en verden av eldgamle tradisjoner og gjestfrihet.


I dette programmet samarbeider YFU med  InterStudies UK, som kompenserer de irske vertsfamiliene.

Irlands folk elsker et bra spill eller en god konkurranse.

Derfor vil du finne et rikt utvalg av kjente og ukjente idretter i Irland. Hva med å kaste deg ut i heftige idretter som Gælisk fotball som blander fotball, rugby og håndball. Eller Hurling, som best kan beskrives som hockey med balltre. Du kan også prøve å skrive for en ekte skoleavis eller være med i den årlige musikalen.