Oppdag Tyrkia

Tre grunner å reise til Tyrkia:

1. Bo i broen mellom Asia og Europa og oppleve den tyrkiske kulturen som er en blanding mellom Midtøstens og europeisk kultur.
2. Reise til Istanbul, Ankara, eller historiske steder som Troy og Side, samtidig som man også kan oppleve avslappende kystbyer som Antalya og Bodrum.
3. Smake berømte tyrkiske retter som kebab, baklava og lokum.

Oppdag Tyrkia! Smeltepunktet mellom Asia og Europa.

Skolen
I Tyrkia er det 12 år skolegang, der barneskole og ungdomsskole er obligatorisk. Systemet er delt inn i 4+4+4 år, der de siste 4 er videregående. Som i Norge er videregående delt inn i studieforberedende og yrkesfag. Du vil gå på linjen som tilsvarer norsk studiespesialiserende. Du vil gå på enten en privat eller en offentlig skole, og lære tyrkisk språk. Omtrent all undervisningen foregår på tyrkisk. Uniform er også veldig vanlig på videregående, og eleven betaler vanligvis for egen uniform.

YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

Familien og kultur
De fleste utvekslingselevene blir plassert i Ankara, Istanbul, Izmir eller Adana. I tradisjonelle tyrkiske familier bor ofte flere generasjoner under samme tak, men i store byer har en kjernefamilie med to foreldre og barn som bor sammen blitt mer vanlig. Tyrkia har et veldig variert folk, og mesteparten bor i byer. Tyrkia har også en unik kultur, et unikt språk og historie. Når du ankommer Tyrkia, vil du gå på et tyrkisk språkkurs for å begynne å lære språket. På utveksling vil man bo hos en tyrkisk familie, møte nye tyrkiske venner, og feire viktige religiøse ferier som starten av Ramadan og Kurban, og du kan oppleve den unike kulturen med dine egne øyne.

Mesteparten av innbyggerne er muslimske, og holdningene er annerledes fra i Norge og oftest mer konservative. Ettersom de fleste i Tyrkia er muslim, spises omtrent ingen gris, men isteden lam, okse, og kylling. Brød spises også veldig mye, og er servert med de fleste måltider.

Når det kommer til sport og fritid så er fotball veldig populært i Tyrkia. Men andre sporter slik som basketball, håndball, og den tradisjonelle oljebrytingen er også viktige og har mange fans.

Görüşürüz! (=Ser deg snart!)