Oppdag Tsjekkia

Tre grunner til å reise til Tsjekkia:

1. Hundrevis av år med stormaktshistorie som har ført til en rik kultur, blant annet i forhold til arkitektur og politikk.
2. Sportsinteressert nasjon, også når det kommer til vintersport!
3. Åpne og gjestfrie mennesker som gjerne vil bli kjent med deg.

Skolen

Tsjekkiske skoler kalles gymnasium på videregående nivå. De tilbyr standardiserte fag som er viktige for elevene på det aktuelle nivået. Lærerne nyter stor respekt, og kalles ofte “pane profesore” (Herr Lærer) eller paní profesorko (Frøken Lærer). Undervisningen foregår på Tsjekkisk.


Ikke-akademiske aktiviteter foregår som regel utenfor skolens regi. Vil du spille fotball, danse eller delta på en annen aktivitet kan du melde deg inn i en lokal forening der du bor.


YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

FAMILIELIV

Familieliv er viktig i Tsjekkia, og vertsfamilien vil derfor bli en stor del av din utvekslingsopplevelse. Det kan ta tid å bli godt kjent med vertsfamilien, så det er viktig at du er åpen og ærlig i møte med dem. Tsjekkere sier ikke alltid det de tenker rett ut, så det er viktig at du stiller spørsmål for å bli kjent med familien.

Familien ønsker likevel å vise deg sitt Tsjekkia, og det er ikke uvanlig at de er svært ivrige på å vise frem og fortelle om sin kultur og sitt nærmiljø.