Oppdag Tsjekkia

Tre grunner til å reise til Tsjekkia:

1. Hundrevis av år med stormaktshistorie som har ført til en rik kultur, blant annet i forhold til arkitektur og politikk.
2. Sportsinteressert nasjon, også når det kommer til vintersport!
3. Åpne og gjestfrie mennesker som gjerne vil bli kjent med deg.

Skolen

Tsjekkiske skoler kalles gymnasium på videregående nivå. De tilbyr standardiserte fag som er viktige for elevene på det aktuelle nivået. Lærerne nyter stor respekt, og kalles ofte “pane profesore” (Herr Lærer) eller paní profesorko (Frøken Lærer). Undervisningen foregår på Tsjekkisk.

Ikke-akademiske aktiviteter foregår som regel utenfor skolens regi. Vil du spille fotball, danse eller delta på en annen aktivitet kan du melde deg inn i en lokal forening der du bor.

I Tsjekkia er det også mulig å gå på en to-språklig videregående. På disse skolene er undervisningen delvis på spansk og delvis på Tsjekkisk. Hvis du ønsker mer informasjon om dette så gjerne kontakt oss!

YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for VG2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

FAMILIELIV

Familieliv er viktig i Tsjekkia, og vertsfamilien vil derfor bli en stor del av din utvekslingsopplevelse. Det kan ta tid å bli godt kjent med vertsfamilien, så det er viktig at du er åpen og ærlig i møte med dem. Tsjekkere sier ikke alltid det de tenker rett ut, så det er viktig at du stiller spørsmål for å bli kjent med familien.

Familien ønsker likevel å vise deg sitt Tsjekkia, og det er ikke uvanlig at de er svært ivrige på å vise frem og fortelle om sin kultur og sitt nærmiljø.

I Tsjekkia kan du sikre at du kan fortsette med en spesifikk aktivitet

På vårt utvekslingsprogram til Tsjekkia tilbyr vi at du kan garantere at du kan fortsette med enten et instrument eller en sport. Dette kommer med en ekstra kostnad.

Musikk

Hvis du ønsker å fortsette med musikk vil du kunne gå på en "Basic school of art", som er et unikt system musikkskole som er historisk i Tsjekkia. På musikkskolen kan du velge instrumenter og lære om musikkteori.

Sport

Du vil få hjelp fra YFU til å delta i en lokal sportsklubb som passer ditt nivå. De mest vanlige sportene er fotball, tennis og friidrett, men det er også mulig å velge andre sporter.