Oppdag Frankrike

"Frankrike er en viktig kulturnasjon i hjertet av Europa. I Frankrike vil du lære alt fra franske matvaner til klassisk filosofi. For mange er Frankrike ensbetydende med vakre byer og spennende attraksjoner, men Frankrike er også en jordbruksnasjon."

Tre grunner til å reise til Frankrike:

1. Lær et vakkert og tradisjonsrikt språk.
2. Opplev et spennende og annerledes skolesystem.
3. Bli en mester på det franske kjøkkenet.

Opplev kulturen og rusle rundt i byen

I frankrike kan du rusle mellom koselige kaféer, se på den verdenskjente arkitekturen eller så kan du besøke et av alle museene med kunst fra de store mesterne.  Men Frankrike byr også på godt mat og landets varierende natur gir de friluftslivinteressert mange mulgiheter. I sørøst Frankrike er alpene for deg som liker å stå på ski eller snowboard. I sør Frankrike har du Rivieraen, der sol, bading og surfing er lett tilgjengelig.

SKOLEN 

3 år på “lycee” samsvarer med vår videregående skole. Fra og med 11. klasse kan elevene selv velge hvilken retning de vil studere, de kan blant annet velge mellom litteratur, økonomi eller naturvitenskapelig retning. 


Det franske skolesystemet er veldig forskjellig fra det norske. Skolen er konservativ og pugging er en vanlig måte å lære på. Som elev spiser du mest sannsynlig lunsj i kantinen. 


YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

Familien og det sosiale livet

Familien er den viktigste sosiale grupper i Frankrike. Familien er ofte veldig sammensveiset, og som familie gjør man mye sammen. Men samles ved middagsbordet og prater om dagen og diskuterer ulike emner. Det er også vanlig at familien gjør ting sammen på fritiden; besøker ulike plasser, museet eller sportsarrangement. Unge i Frankrike tilbringer mer tid med familien enn nordmenn gjør, og det er ikke uvanlig at tre generasjoner bor sammen. Det er også vanlig at ungdommene fortsetter å bp hjemme selv om de går på universitetet.


Franskmenn har en stor interesse for sport, spesielt for fotball og rugby, men det er ikke alltid franskmennene selv utøver sporten, flere nøyer seg med å se på og heie andre fram. Flere franskmenn deltar i individuelle sportsgrener enn i lagsport. For eksempel liker mange å sykle, fiske, gå tur, spille tennis, gå på ski og seile.