Oppdag Storbritannia

*prisen inkluderer skolepenger.

Mer enn Fish & Chips og tetid

Storbritannia tilbyr mangfoldige muligheter og opplevelser. Som YFU-utvekslingsstudent i Storbritannia bor du i en vertsfamilie i England, Skottland eller Wales som et nytt familiemedlem, og du går også på en lokal skole i nærheten. Som et resultat av dette får du helt nye daglige rutiner, og får sjansen til å lære både landet og menneskene å kjenne. Det er du som bestemmer om du ønsker å tilbringe et helt år eller bare ett semester i Storbritannia.

Skolen Etter grunnskolen og videregående skole besøker mange studenter “Sixth Form” i (England eller Wales” eller “Highers” (Skottland) i to år. Helt i slutten av Sixth Form/Highers har de sine A-level/Highers-eksamener.


Under utvekslingsåret ditt vil du, avhengig av alderen din, enten besøke “Secondary School” (for studenter yngre enn 16 år den 31. august det året de begynte utvekslingen sin) eller “Lower Sixth Form,” som er det første året av “Sixth Form/Highers.”


Undervisningen i Storbritannia holdes i ulike kurs og ikke som en del av én klasse. Timeplanen din består ikke bare av “vanlige fag,” men inneholder også ekstraordinære fag som IT, “kunst og design” eller teater. Etter timene kan du bli med på et sportslag eller delta i en klubb, som for eksempel rugby, orkester eller i et debattforum.


Generelt sett bruker studentene i Storbritannia en skoleuniform som som oftest matcher fargene til skolens emblem. Siden alle eksamenene er i januar, er det viktig at semesterstudenter er klar over at de ikke vil ha undervisning ofte de siste ukene før de reiser tilbake.

YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

Familie og daglig rutine

Briter er høflige og gjestfrie mennesker. Med nye bekjentskaper har de en tendens til å gjøre såkalte “small talks,” mens de i familiesammenheng gjerne har større samtaler. Mesteparten av tiden slutter skolen sent, og på grunn av dette er middag hovedretten for dagen. Derfor sitter hele familien sammen og bruker denne tiden rundt bordet til å snakke om hvordan dagen har vært. 


I helgene liker britiske familier å delta på sportsarrangementer, som for eksempel cricket, fotball eller rugby. Det er også populært å dra på teaterforestillinger eller se en film på kino når man har fri. På søndagene spiser mange familier den tradisjonelle “søndagssteken” som vanligvis blir servert med potetmos og grønnsaker. Under utvekslingen din kan du bli tilbudt den mest tradisjonelle drikken i Storbritannia, nemlig svart te med melk, som blir drukket enten til frokost eller på ettermiddagen. Yngre briter er like vant til å drikke det som de eldre er. 


Sammelignet med andre YFU-programmer, får vertsfamilier i Storbritannia en månedelig sum penger for husholdningsutgifter som allerede er inkludert i programbidraget.