Oppdag Spania

"Spania har et rikt historisk og kulturelt tilbud. Mens du er på utveksling kan du besøke mange museer, monumenter, parker og unike bygninger som står på UNESCOs verdensarvliste."

Tre grunner til å reise til Spania:

1. Bli flytende i et av verdens mest talte språk.

2. Det er mange festivaler og festdager i Spania. Hvis du er heldig, kan du få mulighet til å delta på La Tomantina, en stor festival som involverer en food fight med tomater i gatene!

3. Spis tapas slik spanjolene gjør det.

Skolen

Som utvekslingselev med YFU går du på skole i vertslandet, følger vanlig undervisning og gjør lekser på lik linje med medelevene dine.  Det er viktig at du gjør det du kan for å lære deg språket raskt. I Spania går man på videregående fra man er 16 til man er 18, og det er ikke obligatorisk slik som i Norge. Undervisning varer ofte til langt ut på ettermiddagen, fordi det er en lang lunsjpause. I lunsjen får elevene mat på skolen. Siden det kan bli opp til 40 grader om sommeren, er undervisningen ofte kortere i denne perioden. Skoler i Spania legger vekt på intellektuell nysgjerrighet, så spanske elever er ofte interessert i å dele og diskutere sine meninger om aktuelle problemstillinger, trender, nyheter og politikk. Du vil ha mye å diskutere med dine nye spanske venner!


YFU er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend for Vg2 forutsatt at skoleåret blir godkjent som tellende år.

FRITID OG FAMILIELIV

Spanjolene liker å tilbringe mye tid sammen, og samholdet er viktig. Familien er en viktig del av spansk kultur, og det legges særlig stor vekt på familiens måltider. Det er da familien snakker om dagens hendelser, og om hvordan man har hatt det. Det er veldig vanlig å bruke tid på å besøke andre familiemedlemmer i helgene, og ofte bor slektninger i nærheten av hverandre i samme by eller landsby.


Mange spanjoler har et veldig åpent sinn, så man kan raskt få nye venner. Fritidsaktiviteter er mye av det samme som i Norge: man treffer venner, man trener eller driver med sport, går på kino eller spiser sammen. Den mest populære sporten er fotball, men det er også stor interesse for tennis og svømming. En stor del av det spanske livet foregår ute på gaten, og det er alltid noe som skjer. Livet som utvekslingselev i Spania vil nok aldri bli kjedelig!