YFU-samlinger

Ditt utvekslingsår og din opplevelse er unik for deg, men det er likevel noen ting som er like for alle som reiser på utveksling med YFU

Du bor hos en vertsfamilie som har valgt deg fordi de tror du vil passe godt inn i deres familie. Du går på lokal skole og tar del i samme undervisning som de andre ungdommene der du bor. Dette gir deg mulighet til å treffe folk på din egen alder og få et sosialt nettverk. Du treffer også andre utvekslingselever på ulike aktiviteter og samlinger arrangert av YFU gjennom året. YFU er tilgjengelig for deg via din kontaktperson, via mail til YFU-kontoret i landet du er i, eller YFU-kontoret her i Oslo. Du har et helt nettverk av frivillige og ansatte som er der for deg hvis du trenger det.

Samlinger for å være forberedt, slik at man får et bedre utvekslingsår

En del av YFU-programmet er samlinger.  På disse samlingene får du de nødvendige verktøyene for å kunne bo i et annet land, forstå ditt utvekslingsland, samt kommunisere med folk fra en annen kultur. Interkulturell forståelse er ikke alltid lett, men disse samlingene vil forberede deg og hjelpe deg gjennom utvekslingsåret ditt, slik at du får det beste ut av utvekslingen. Når du er forberedt, kan du nyte utvekslingsåret ditt til det fulleste og virkelig oppleve den nye kulturen. Vi tilbyr også et møte for foreldrene dine. Dette møtet gir dine foreldre en bedre forståelse av YFU, kommunikasjonslinjene og utvekslingsåret.


Noen programmer er i samarbeid med andre partnere enn YFU, og mengden samlinger som tilbys i løpet av året er forskjellig. Vi vil alltid fortelle deg spesifikk informasjon om hvert program før du signerer avtalen med oss. Du kan alltid spørre oss!

Pre-Departure Orientation.

Dette er en helgesamling hvor du blir kjent med andre utvekslingselever og forbereder deg på utvekslingsåret ditt.


Post-Arrival Orientation.

Kort tid etter at du ankommer utvekslingslandet ditt vil det bli avholdt en ankomstssamling. Her vil du lære å forstå kulturen i vertslandet bedre, bli kjent med andre utvekslingselever og lære å se på vertslandets kultur fra et nytt perspektiv.

Mid-Year Orientation.

Under midtårssamlingen vil du reflektere over utvekslingsåret så langt og få muligheten til å dele opp- og nedturer med andre  utvekslingselever. Samtidig vil dere kaste et blikk fremover på den gjenværende tiden i vertslandet.


End of Year Orientation.

Før man reiser tilbake til Norge, vil du få råd og tips om det å tilpasse seg tilbake til sin egen kultur og land.

YFUka - for deg som akkurat har kommet hjem

Vi har en samling kalt YFUka, som er for alle dere som akkurat har kommet hjem fra utvekslingsåret deres. Dette er en super sjanse til å møte alle de man møtte på forberedelsessamling igjen. Det er en god måte å få evaluert alle opplevelsene dine og snakke med andre som har opplevd det samme eller det helt motsatte. Utvekslingsåret består av mer enn kun ny kultur og ny mat. For å forstå en ny kultur må man forstå alle de uskrevne reglene. Da vokser man som person. På YFUka kan dere sammen reflektere og diskutere året som gikk, hva dere har lært og hvordan dere har utviklet dere. Det er morsom og enormt lærerik måte å dele erfaringer på, tenk at man kan ha felles erfaringer uavhengig av om man har vært i USA eller Uruguay.

YES - Youth Empowerment Seminar

YES er en massiv interkulturell samling for utvekslingselever på slutten av utvekslingsåret.

Møt over 500 YFUere fra hele Europa, treff gamle venner og bli kjent med nye. YES er den største YFU-samlingen i verden med over 500 utvekslingselever og over 100 frivillige. Deltakerne kommer fra over 30 land! På YES møter du andre som akkurat har fullført utvekslingsåret sitt, slik som deg,

Lær og utforsk hva det betyr å være en verdensborger, samtidig som du har det gøy med vennene dine.Allmøter, workshops og interaktive aktiviteter laget av YES-arrangørene lar deg utforske temaer relatert til hva det innebærer å være en verdensborger. Du vil også få tid til å slappe av og til å slå deg løs i fritidsaktiviteter, i YES Lounge og på YES-festen.

Skap YFU-spirit sammen med et stort internasjonalt team. På YES kan du være med å skape noe spesielt og unikt sammen med YFUere fra hele Europa. Du vil føle deg som en del av den internasjonale YFU-nettverket og bli inspirert til å holde motivasjonen gående også etter at du kommer hjem.