Oppdag Romania

Tre grunner til å reise til Romania:

1. Utforsk det imponerende landskapet med bølgende åser og gamle slott.

2. Bli kjent med en av de mest mangesidige kulturene i Europa!

3. Gjør noe helt nytt og få en helt unik erfaring.

Oppdag Romania

Romania er et land i Sørøst-Europa som grenser til Ukraina, Moldovia, Bulguria, Serbia og Ungarn. Hovedstaden er Bucureşti som ligger sør i landet, og det offisielle språket er rumensk. Forskjellene mellom sommer og vinter er ekstreme: om sommeren kan det være 40 grader, og om vinteren kan du fryse med -20 grader. Landskaper er dominert av fjell og bølgende åser, men det er også flate områder. Gjennom utveklsing i Romania kan du bli imponert av Karpatene med sine gamle byer, slott og masse uberørt natur.

Enestående kultur, fasinerende språk og så mye mer

Oppdag Romania og en av de mest mangesidige kulturene i Europa! Siden landet ligger mellom orienten og vesten er den rumenske kulturen påvirket av mange ulike tradisjoner. Selv om landet ligger i Øst-Europa, er ikke språket slavisk, men romansk, slik som italiensk, fransk og spansk. Som en utvekslingselev med YFU bor du med en rumensk familie som et nytt familiemedlem og går på skole der. Slik kan du bli en del av det rumenske hverdagslivet og høytider og bli godt kjent med folkene. 

Skolen

Etter fire år med barneskole og tre år med ungdomsskole må rumenere ta en eksamen for å komme inn på videregående eller yrkesskoler. Når elever starter videregående må de velge retning. Vanligvis kan man velge mellom realfag, språk og informatikk. I tillegg er det mange fritidsaktiviteter du kan gjøre, som kor, ski, dans, drama eller korps. Der kan du bli kjent med klassekamerater og finne venner med samme interesser som deg. Etter siste år på videregående må elevene ta en avsluttende eksamen hvor karakterene varierer mellom 1 (verst) og 10 (best).

FAMILIEN OG DET SOSIALE LIVET

Rumenske familier er vanligvis tradisjonelle og veldig nære. Noen er til og med naboer. Moren pleier å være ansvarlig for barn og husarbeid.

Hele familien samles for å feire jul og påske.

Tenåringer pleier å tilbringe det meste av fritiden deres med vennene sine I ukedagene, mens helgene er forbeholdt familieaktiviteter eller besøk av sletninger.